Hvis du skal til at sælge hus, er det afgørende, at dit hjem viser sig fra sin bedste side under fremvisningerne, så potentielle købere får en positiv oplevelse. Faktisk er erfaringen, at førstehåndsindtrykket betyder langt mere, end de fleste lige går og tror.

Når du skal gøre dit hjem præsentabelt, er det første, du skal spørge dig selv derfor: hvad er det, køberene ser? Har man har boet i sit hjem i mange år, kan man hurtigt stirre sig blind på mange ting, som besøgende spotter med det samme: Og her taler vi ikke kun om rod og støv på hylderne – for oprydningen og rengøringen er jo selvsagt.

Facaden:

Sørg for, at området, som besøgende passerer på vej til hoveddøren, er pænt. Fjern skrald, legetøj eller ophobede byggematerialer fra forhaven, og stil eventuelt en krukke blomster. Når potentielle købere opfatter dit hus som præsentabelt fra første øjekast, skal der mere til at rokke ved denne overbevisning senere.

Entréen:

Idet dine potentielle købere træder indenfor, kan du være stensikker på, at de danner sig en forestilling om husets ”vibe” inden for få sekunder. Derfor er det afgørende, at din entré er ryddelig og repræsentativ for dit hjem. Udover entréen møder besøgende også en anden ting i det øjeblik, de træder over dørtærsklen: nemlig lugten af dit hjem. Selvom der måske ikke er nogen duft hjemme hos dig, så vidt du kan lugte, er det godt at have gennemluftet huset inden fremvisning. Måske kan du ovenikøbet placere duftpinde hist og her.

Værelserne:

Det er i første omgang for at se selve ”skallen” af huset og ikke dit interiør, at potentielle købere kommer til fremvisning. Det er derfor lyset, størrelsen og fornemmelsen af de enkelte rum, de vil forsøge at bide mærke i. Af denne årsag er det en god idé at sikre god belysning i alle værelser samt forsøge at få rummene til at virke store og luftige. Sidstnævnte kan sikres med lys eller hvid maling på væggene, ved at fjerne møbler fra gangarealer og dørområder samt ved at skjule så mange ejendele som muligt.

Stylingen:

Når det så er sagt, påvirker indretningen selvfølgelig også dine potentielle køberes fornemmelse af hjemmet. Den helt grundlæggende opskrift på et indbydende interiør lyder således:

  • En lys base med hvide og lyse vægge og møbler
  • Elementer af natur og varme i form af
    eksempelvis træ og træfibre
  • Varierende teksturer, gerne med bløde tekstiler
    som lammeskind eller fløjl
  • Et sprøjt liv i form af friske blomster eller
    grønne planter i hvert rum

Med en indretning, der holder sig til ovenstående, kan du ikke gå helt galt i byen.

Tamara Hansen

Houzz online
indretningsmagasin